Οδηγίες και Προτάσεις για την Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (eclass) στο Νηπιαγωγείο για γονείς και μαθητές

 

 Λίγα λόγια για τους γονείς στην περίοδο της καραντίνας.

Με το ξεκίνημα της καινούριας μας πραγματικότητας ,της τηλεκπαίδευσης θα ήθελα να σας μεταφέρω κάποια μηνύματα .Η τηλεκπαίδευση απαιτεί και την δική σας εμπλοκή ηοποία είναι καθοριστική.Κατά την διάρκεια αυτής της διαφορετικής εκπαίδευσης  θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε το δικό σας παιδί  και όλα τα άλλα παιδιά της τάξης μας. Σας παρακαλούμε, απαγορεύεται οποιαδήποτε φωτογράφηση ή βιντεοσκόπηση και το ανέβασμα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Τα παιδιά κατά την διάρκεια των συναντήσεων μας, πρέπει να διατηρήσουν τον αυθορμητισμό τους, την ομαδικότητα και την αίσθηση της παρέας, χωρίς σχόλια, παρεμβάσεις, συγκρίσεις, παροτρύνσεις και υποδείξεις. Τα παιδιά, μπορεί να φοιτούν στην ίδια τάξη, αλλά είναι σε διαφορετικό αναπτυξιακό επίπεδο το καθένα, με αποτέλεσμα να είναι και διαφορετική η ικανότητα τους στην εκτέλεση των εργασιών τους. Μόλις τελειώνει η κάθε συνάντηση θα πρέπει να εκφράζετε μόνο μπράβο για το δικό σας παιδί και να το ρωτάτε  για το πώς εμπνεύστηκε  μια εργασία όπως( το όνομα του ποντικιού) και το τι ένιωσε που το μοιράστηκε με τους φίλους του.. Οι εργασίες των παιδιών που πιθανόν να τους ζητηθούν θα πρέπει να γίνονται από τα παιδιά με την δική σας βοήθεια και όχι να προσπαθείτε να τις κάνετε τέλειες γιατί δεν οργανώνουμε καλλιστεία εργασιών, αλλά σημασία έχει για μας η πρόθεση και τα θέλω τους να συνεργαστούν  και η χαρά που θα νιώσουν για το δικό τους έργο. Ομολογώ ότι στην δεύτερη διαδικτυακή συνάντησή μας ένιωσα ότι τα παιδιά έδειξαν τόσο ενδιαφέρον και προθυμία που μύρισε λίγο άρωμα της τάξης μας.Για σας τους γονείς είναι μια ευκαιρία να εκμεταλευτείτε την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων,την γνωριμία με σπουδαίους ζωγράφους  να εμπλακείτε σε πειράματα όπου τα παιδιά μέσα από αυτές τις θεματικές προσεγγίσεις εξασκούνται στην γλώσσα, στα μαθηματικά, στις κοινωνικές δεξιότητες, στις τεχνολογίες  εξασκούν τον λόγο με την αφήγηση μιας μικρής ιστορίας και μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν διαδικτυακά.

 Είμαι πάντα στην διάθεση σας για να λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε και να σας διευκολύνω στις όποιες δυσκολίες παρουσιαστούν, έτσι ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε στιγμή αυτής της ιδιαίτερης φετινής χρονιάς, για τα παιδιά σας/μας που το αξίζουν.

 

Οδηγίες και Προτάσεις για την Ασύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (eclass) στο Νηπιαγωγείο

Βήματα για την εγγραφή των μαθητών σε μαθήματα στο eclass

Μπαίνετε στον παρακάτω σύνδεσμο      https://eclass.sch.gr/ 

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEieCYXVVShP3lQ0JxJKTThdopjOtEx1h61m2-5Fwvsu_a9Kz4jaFRLfyYFQbisCFUK8aiM4N7zoIKrXWDfTcmDIf-fSsNG6Z8S-BSPwyH9NSV4Qp6QVZ4S8atj2a3UDEi0K5r0xkbQJvkI/s947/1.png

 και συμπληρώνετε τα στοιχεία του λογαριασμού του μαθητή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

 

 

 Στη συνέχεια εισέρχεστε στο σχολείο σας κι επιλέγετε το μάθημα στο οποίο επιθυμείτε να εγγραφείτε:

Αν απαιτείτε έγκριση θα χρειαστεί να γράψετε σχετικό μήνυμα και να περιμένετε να εγκριθεί η εγγραφή σας από τον εκπαιδευτικό
Μπαίνοντας σε κάθε μάθημα μπορείτε να βρείτε σχετικές ανακοινώσεις…


έγγραφα (εποπτικό υλικό, φύλλα εργασίας, παιχνίδια…)
και παραπομπές σε σχετικές ιστοσελίδες


Επίσης μπορείτε να στείλετε μηνύματα τόσο στην εκπαιδευτικό όσο και στους άλλους μαθητές που παρακολουθούν το μάθημα.

 

 

 Ενημέρωση για την ηλεκτρονική τάξη στο νηπιαγωγείο.

Η ηλεκτρονική τάξη (eclass)παράλληλα με την σύγχρονη εξ αποστάσεως αλλά και με την δια ζώσης όπως λειτουργούσε και σε προηγούμενα χρόνια, αλλά σε μικρότερο βαθμό, μπορεί να αξιοποιηθεί συμπληρωματικά .Στην eclass μπορεί χωρίς να είναι υποχρεωτικό, να αναρτάται υλικό που έγινε κατά την διάρκεια της τηλεκπαίδευσης ή και μέσα στην τάξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλοσώρισμα

                                        Kαλώς ήρθατε στο νηπιαγωγείο μας...                         γιατί..... Όσα...